REUNIÓ DE L’AMPA JOAN MIRÓ

9 de Maig de 2023 a les 18:30

Participants: Junta de l’AMPA, coordinació de delegades, representants de comissions i famílies. En total, al voltant de 18 famílies.

Ordre del dia:

1. Aprovació de l’acta anterior

2.Mesures d’adaptació de l’escola al canvi climàtic: què s’ha fet i quins són els propers objectius

3.Activitat tardes de lleure juny 2023

4.Situació actualització dels estatuts AMPA i canvi de nom a AFA Joan Miró

5.Informació Comissions de l’AMPA

6.Precs i preguntes

1.Aprovació de l’acta anterior

No hi ha esmenes a l’acta anterior i queda aprovada.

2.Mesures d’adaptació de l’escola al canvi climàtic: què s’ha fet i quins són els propers objectius.
S’informa dels avenços de climatització dels espais. En Carlos, de la Comissió de Benestar, informa de que les mobilitzacions continuen i hem de seguir “apretant” per a aconseguir els tendals definitiu al pati. Cal tenir en compte que amb les futures obres del parc Joan Miró (on es preveu que s’instal·li la tuneladora i el centre d’operacions de les obres del túnel dels Ferrocarrils de la Generalitat que comunicarà la línia del Baix Llobregat amb la del Vallès) és possible que facin molta pols i no es puguin obrir les finestres.

3.Activitat tardes de lleure juny 2023
S’ha de donat de termini a les famílies fins al 19 de maig per si no volen que els seus infants participin de les tardes de lleure educatiu durant el mes de juny. S’ha aconseguit que cada dia surti a 1 euro, però sense beques. Ara mateix hi ha problemes de restriccions d’aigua; caldrà veure si es podran fer jocs d’aigua per “refrescar” els infants.


4.Situació actualització dels estatuts AMPA i canvi de nom a AFA Joan Miró
La intenció és canviar-nos de nom i passar de dir-nos AMPA a dir-nos AFA. Aprofitant el canvi, actualitzarem els estatuts de l’associació, que la seva última versió és de fa més de 10 anys, per tal d’actualitzar-los a la nova normativa, per introduir la possibilitat de fer sessions mixtes (presencials i online) i fer el canvi de nom. També, el canvi de nom implicarà canvi de NIF i, per tant, totes les comunicacions a bancs, proveïdors, etc., corresponents.

L’objectiu és poder enviar l’esborrany dels nous estatuts abans de la propera assemblea general de l’octubre, per poder aprovar-los allà.

5. Informació Comissions de l’AMPA


5.1 Comissió de Festes (Sopar de 4rt…)

El final de curs, a partir de carnestoltes sobre tot, és força tranquil. A part del sopar de 4rt que és el 9 de juny. Es començarà a treballar a la festa de l’AMPA/AFA. Torna a sortir el tema del quartet de l’AMPA.
Es vol tancar amb finestres o el que sigui per disposar d’un espai de treball (fer reunions, preparar materials, etc.) S’ha de saber quins límits posa l’escola a l’ús d’aquell espai.
“Hauríem disposar d’un espai propi”, diu una família. Festes respon que mai hem necessitat gaire espai per a guardar coses. Bàsicament, ara mateix les famílies de 4rt tenen materials “amagats” per al sopar.
Els de quart demanen que s’animi als cursos inferiors a participar al sopar, perquè els últims anys per la pandèmia no s’ha pogut fer o no com “deu mana”. Si us plau, compreu les entrades de manera bastant anticipada, que sinó s’estressen les famílies!!!

5.2 Comissió de Menjador (Valoració Cet10…)

Hi ha molta satisfacció en aquest primer curs amb cet10. Els tallers són interessants i s’ha fet un esforç per incorporar les propostes de les famílies. S’ha fet una prova pilot d’higiene de dents al cicle mitjà. L’objectiu seria ampliar cap a cicle inicial i darrers cursos.
S’hauria de parar atenció a la música i als audiovisuals que es passen als infants. Es parlarà amb CET10 al respecte.

Una família pregunta per la presència de proteïna vegetal processada al menú. Aquest curs s’han ampliat els dies amb menús vegetarians amb “proteïna vegetal”. Segons les guies d’alimentació infantil a les escoles, hem d’oferir llegums 12 vegades al mes. A través d’aquest producte es poden elaborar altres plats més atractius pels infants que les “típiques” de llegums. S’ha avisat al nutricionista i ens enviarà resposta a aquests dubtes de les famílies.

Acollida a la tarda – s’ha demanat pressupost per posar aquest servei. Però ens hem d’assegurar que hi hagi força infants. També s’ha demanat dos dies de monitoratge només en anglès. Una persona que només parli en anglès amb els infants.

Una familia demana conèixer l’estat de la denúncia d’una monitora del Temps de Migdia per possibles irregularitats en el seu cas particular durant la subrogació de Cet10: L’AMPA va anar com a acusada a un judici però finalment se’ns va treure de l’acusació per part del jutge i va passar a ser testimoni. La persona demandava cobrar per hores que havia fet amb l’anterior contracte estant de baixa. També Cet10 ha quedat finalment absolta.


La mateix família pregunta sobre el conflicte entre la persona rentaplats i la resta de l’equip de cuina. La Junta li respon que ja està gestionant-ho. Se li ha ofert la prejubilació i inicialment no l’ha acceptat. Posteriorment la Junta li ha posat una ajuda de dos hores durant l’horari de dinar, per reforçar el canvi de torn, quan tot ha d’estar net.


5.3 Comissió de Relacions externes (Pacificació carrer d’Entença, Parc Joan Miró…)

Externes no són només els dels talls! Dit això, passen a fer balanç dels talls: S’ha fet un tall cada mes i l’últim va ser el passat divendres, 5 de maig. S’han trobat molt soles, hi havia poca gent i només quedaven persones de la comissió. S’intentarà captar gent a la festa de l’AMPA. Ara per ara està en fase provisional que havia d’estar abans de l’estiu (amb el projecte ja licitat). Tenim contacte directe amb el regidor, es van disculpar per la manera de fer i de comunicar.
Estudi de contaminació – som l’escola amb més contaminació de Barcelona.
S’està demanant radars i “panzas de burro” per reduir la velocitat. No es pot treure el semàfor intermintent. Això són objectius per al curs vinent!
Parc Joan Miró – Mig parc ocupat per camions, amb la tuneladora, etc. Durarà com a mínim uns sis anys… L’AMPA s’ha de posicionar. Necessitem més informació sobre el que repercutirà en el nostre dia a dia, com a veïns i com a famílies.
L’escola s’ha posicionar, igual que l’AMPA, amb el manifest de salvar l’arbreda.

5.4 Comissió d’Extraescolars (Possibles novetats extraescolars per infants curs 23-24…)

La previsió és que hi hagi les següents novetats de cara al curs vinent:

Judo / Activitat en anglès / Escola de músics
Sensibilització musical infantil
Teatre musical
Cant coral
Instruments – ukelele / guitarra
Adults – futbol, ioga, basquet i batukada.


5.5 Comissió de Convivència (Valoració Xerrades Emocions, Sexualitat i Antiracisme…)

En el proper Consell Escolar es portarà, anonimitzat, el cas d’assetjament que ha sortit durant la reunió.

6. Precs i preguntes

La majoria de les preguntes han anat sorgint al llarg de les intervencions de les comissions i, per tant, s’ha inclòs el retorn d’aquestes en l’acta.