El Departament d’Educació està preparant un nou decret de menjadors escolars (el vigent és de 1996). La proposta provisional inclou que el temps del migdia passi a formar part del Projecte Educatiu de l’escola, i que, a la pràctica, siguin els directors del centre o ajuntaments (per delegació del Departament) els encarregats d’escollir qui ha de donar aquest servei. Actualment, a la nostra escola Joan Miró, l’AMPA és oficialment l’encarregada de portar directament totes les contractacions del menjador (la gestió es fa conjuntament amb l’escola).
Amb el nou decret, l’AMPA només podrà participar en la comissió de menjador del Consell Escolar, però no tindrà poder per decidir res. Aquest és el principal punt de controvèrsia amb el departament, i que ha fet que la FAPAC s’oposi al nou decret. A més, hi ha altres punts positius i negatius. D’entre els positius, l’espai de menjador passa a ser un espai educatiu dins del PEC en el qual l’escola s’ha d’implicar o que es vol potenciar el consum de productes de proximitat. D’entre els negatius, la por que les grans empreses de restauració s’acabin fent amb els menjadors escolars per la impossibilitat de competir-hi en preu de les petites empreses o cooperatives, les ratios molt extenses, que no hi hagi previst cap suport per a l’alumnat amb necessitats especials o que el preu continuï sufragat el 100% per les famílies, tot i no tenir poder de decisió.
Per aturar aquest decret, la plataforma SOS Menjadors, creada fa unes setmanes i integrada per associacions de famílies i d’alumnat, sindicats, ONGs i entitats de l’àmbit educatiu està impulsant una Iniciativa Legislativa Popular perquè es debati al Parlament la modificació del decret.
MANIFESTACIÓ 17 NOVEMBRE
Més enllà del tema dels menjadors, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) convoca pel proper dissabte 17 de novembre una manifestació (pl. Universitat) per demanar un increment de despesa en educació pública per revertir les retallades dels últims anys i per incrementar un pressupost en educació que és dels més baixos d’Europa. Es demanen millores en segregació escolar, eliminar barracons, reducció de ràtios, aturar tancament de grups de la pública, reducció taxes universitàries i estudis postobligatoris, etc.
Deixa un comentari