Avui dia 9 de març de 2019 hem gaudit d’una fantàstica jornada de sol on hem construït entre nenes i nens i mares i pares de l’escola unes cabanes en el sorral gran.

Dos dies abans, en horari lectiu, un grup de 5 persones de www.voltes.coop van venir al sorral del pati i van construir l’estructura, base per a la cabana que hem acabat de construir avui entre tots i totes. Mentre la construïen, les nenes i els nens de 3r i 4t van poder veure com es materialitzava en mida real les maquetes que havien fet els dies anteriors a les classes. Aquestes maquetes van servir per treballar conceptes matemàtics, geomètrics, etc.

Quan hem arribat aquest matí al sorral de l’escola ens hem trobat unes piles de banques de vímet. Unes piles eren de color verd, era vímet fresc, acabat de tallar. Les altres piles tenien un vímet més fosc, marró. El vímet amb el que hem treballat era de salze. Aquests vímets han estat en remull perquè tinguessin la flexibilitat necessària per a poder-los treballar i fer la cabana, talment com si fos un cistell gegant, amb la mateixa tècnica de trenat que utilitzen els artesans cistellers.

El vímet fresc, acabat de tallar, l’hem anat clavant entre els pilars que formaven els arcs de la cabana (l’estructura) a intervals regulars. Els hem anat entrellaçant entre ells per anar aconseguint la rigidesa i estabilitat necessària. Hem dit clavat però de fet hauríem de dir plantat, ja que el vímet fresc està viu i l’objectiu és que arreli i la nostra cabana sigui una cabana viva que haurem de cuidar (regar, podar, redreçar, etc.). Aquesta és la raó per la qual hem fet la construcció al març, ja que és una bona època perquè les plantes arrelin i proliferin.

Quan hem acabat de trenar el vímet fresc hem passat a una segona fase que ha estat la incorporació de vímet sec, el marró, fins que hem aconseguit la resistència necessària per a que les cabanes del sorral siguin un espai ideal, fet amb materials naturals, per a jugar i gaudir del pati.

Durant tot el procés s’ha anat regant el vímet per a què no se seques i no es trenques i per aportar-li la humitat necessària per a què arreli i assenti la cabana al terreny.

Hem pogut veure com amb l’esforç de tots i totes i la col·laboració entusiasta d’un grup d’arquitectes fèiem realitat una altra actuació del projecte pati, que hem portat a terme els darrers anys entre l’AMPA i l’escola.

Però això no s’atura aquí, de moment avui hem fet un primer prototip i segons la valoració que es faci es realitzaran altres actuacions.

Us informarem dels propers passos :)!