Benvolgudes famílies,

Aquesta setmana la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han donat més detalls de l’afectació que tindran les obres per allargar la línia L8 dels FGC (Ferrocarrils de la Generalitat) des de la Plaça Espanya i fins al barri de Gràcia.

Són obres que afectaran de ple a la nostra escola. Primer perquè ocuparan una part molt important de l’arbreda del parc Joan Miró, on molts dels nostres infants hi juguen cada tarda i alguns caps de setmana. Al parc s’instal·larà el punt logístic de les obres, amb l’extracció de terres de la tuneladora i el tractament posterior. Està previst la tala de 118 arbres i una ocupació de l’espai, mínim durant 2 anys i mig. No volem perdre el pulmó verd del barri i per això ens hem estat manifestant aquests últims mesos.

Però l’escola tindrà un altre nivell d’afectació pel que fa a la mobilitat. El Departament de Territori va confirmar que els camions per transportar tota la terra que s’extregui de la tuneladora passaran pel carrer de la Diputació. Seran, de mitjana, uns 70 camions al dia i, en època de pic d’obra, molts més. Els camions circularan per davant de l’escola Joan Miró i de l’Institut Ernest Lluch amb tot el que comporta a nivell de més contaminació de partícules de pols, més fum i més soroll. Calculem que podria passar-hi un camió cada 10 minuts. Entre els dos centres educatius sumem 1.200 alumnes afectats.

Vam haver de lluitar molt per aconseguir la pacificació d’un carril de circulació al carrer d’Entença i per ampliar la zona d’estada del davant de l’escola. No podem assumir més trànsit! Segons un informe d’Ecologistes en Acció, el Joan Miró és l’escola amb els nivells de contaminació més elevats de la ciutat, no ens podem permetre més cotxes.

Comissió d’Externes