Benvolgudes famílies, aprofitant el recent canvi de nom d’ AMPA a AFA Joan Miró, volem canviar el logotip de la nostra associació. Us animem a les mares, pares, avies, tietes, etc., que dueu artistes a dins que deixeu que surtin i ens feu arribar les vostres propostes. Entre totes les propostes presentades, els infants de l’escola triaran la que més els agradi.

Com dissenyar el logotip

  1. Simplicitat. Recomanem que el logotip sigui senzill i que no contingui elements decoratius superficials.
  2. Representativitat: El logotip ha de representar el que som: una associació de famílies de l’escola amb el nom del pintor i escultor Joan Miró. Ha d’incloure, com a mínim, les sigles  A  F  A   i el nom de Joan Miró.
  3. Escalable. Un bon logotip ha de ser reproduïble a qualsevol mida i adaptable a diversos formats. Aquesta característica està molt relacionada amb la simplicitat del logotip. Quan diem que el logotip ha de ser escalable, volem dir que ha de ser reproduïble a diverses mides sense perdre la llegibilitat: des de l’encapçalament d’un document fins a un cartell a l’entrada de l’escola.
  4. Convertible a monocromàtic. En el cas d’escollir un logotip amb colors, si es transforma a monocromàtic (tot amb un sol color, que habitualment serà el negre) ha de poder seguir llegint-se i/o ser reconeixible.

Com lliurar l’arxiu

Caldrà fer arribar 3 arxius:

  1. Un fitxer optimitzat per a web (JPG o PNG). Ideal entre 300 i 600 píxels de base i entre 200 i 500 píxels d’alçada.
  2. Un altre fitxer optimitzat per imprimir (PDF o TIF). Ideal entre 3 i 6 cm de base i entre 2 i  5 cm d’alçada.
  3. Un fitxer vectorial que es pugui ampliar a qualsevol mida (PNG o SVG)

Quan i on enviar els arxius

Heu d’enviar els arxius amb les vostres propostes de logotip abans del dimecres 3 d’abril de 2024 al correu electrònic serveis@ampajoanmirobcn.cat indicant a l’assumpte del correu: “LOGO AFA JOAN MIRO”

Com es triarà el logotip guanyador?

En coordinació entre l’AFA i la Direcció de l’Escola, els infants seran qui triaran el logotip que més els hi agradi. El logotip guanyador i els que hagin quedat en segona i tercera posició, s’anunciaran a finals del mes d’abril, coincidint amb la Setmana Cultural que es celebra a l’escola. Les persones autores dels 3 logotips (el guanyador i els dos finalistes) rebran un premi relacionat amb l’escola, que ja anunciarem més endavant.

Cessió de drets de propietat intel·lectual

A l’empara del Reial Decret Legislatiu 1/1996 de 12 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de Propietat Intel·lectual, que regula, aclareix i harmonitza les disposicions legals vigents sobre la matèria; les persones creadores atorguen els drets de conservació, reproducció i difusió dels logotips enviats a l’AFA Joan Miró de forma indefinida.  

No obstant això, en el cas dels logotips finalment no escollits, aquesta autorització serà revocable per la persona autora del logotip en qualsevol moment, prèvia sol·licitud i justificació que parteixi del creador. En tot moment, en el seu cas, es realitzarà una ponderació de drets.

Totes les persones participants, juntament amb la creadora del logotip escollit, cedeixen els drets de divulgació o exposició dels diferents logotips als diferents espais de l’escola i al web de l’AFA Joan Miró.

L’AFA Joan Miró no té previst realitzar cap cessió dels drets d’explotació a terceres persones físiques o jurídiques. En cas que es decideixi cedir-se a una altra part o entitat, sol·licitarà l’autorització de la persona creadora de l’obra. La present cessió es fa a títol gratuït. Les persones creadores dels logotips no tenen dret a rebre contraprestacions de cap tipus a canvi de la utilització en els termes i casos previstos anteriorment i en relació amb els logotips esmentats.

Desitgem rebre les vostres propostes que segur ens encantaran!