Benvolgudes famílies,

La següent informació és per donar resposta als dubtes i inquietuds que podeu tenir respecte al funcionament del menjador a l’escola.

Cet10 és l’empresa encarregada de gestionar l’equip de monitoratge. I entre la Comissió de Menjador i la Junta de l’AFA som els encarregats de gestionar l’equip de cuina.

Personal propi AFA: 3 cuiners, 1 Ajudant cuina, 1 Personal de neteja i 1 Tècnic d’administració. Total 6 persones.

Personal Cet10: 18 monitors-tutors i 4 monitors de reforç. Total 22 persones (per veure clica aquí)

En el curs 2023-24, el preu del menjador ha estat 6,91 € i es reparteix:

  • Cost personal, 62% à 4,28 € (personal AFA i monitoratge Cet10)
  • Cost aliments, 35% à 2,42 €
  • Neteja, 1%  à 0,07 € (productes de neteja i bogada de llençols d’I3)
  • Altres despeses, 2% à 0,14 € (gestoria, reparacions, comissions bancàries i assegurances)

El menú l’elabora el nostre cuiner, el supervisa un nutricionista col·legiat i l’avala l’escola, tenint en compte les recomanacions marcades per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (clica per veure). Les novetats que s’han incorporat en els darrers anys, s’han realitzat de forma progressiva, una d’aquestes novetats és la reducció de la proteïna animal a canvi d’un increment en la vegetal.

Els equips de monitoratge i de cuina segueixen les recomanacions de les quantitats recomanables per edat. Tanmateix sempre es mostren flexibles a l’hora de donar les quantitats als infants perquè es basen en el coneixement del grup i la individualitat de cada cas.

Taula gramatges en funció de l’edat. Agencia Salut Pública de Catalunya.

Amb relació a repetir, seguint la guia per a famílies i escoles de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, disposem d’un protocol de gestió de les repeticions dels àpats:

  • Els infants poden repetir de primers plats com d’hortalisses, de guarnicions d’hortalisses i de fruita fresca mentre es limiti una quantitat determinada.
  • S’ha d’evitar repetir dels segons plats, en especial de la carn, tenint en compte les quantitats recomanades orientatives de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
  • En cas de tenir llegums, arròs o pasta de plat principal, podran repetir una quantitat inferior, és a dir, la meitat d’una ració estàndard.
  • Els infants podran repetir del primer plat, sempre que s’hagin acabat el seu àpat. Es valora de forma personalitzada la situació de cada nen/a.

En cas de quedar-se amb més gana, després de repetir del 1r plat i es podrà repetir del segon plat, a condició que hi hagi de sobres. Les quantitats per repetir seran inferiors a les estàndard.

Aquest protocol es segueix amb flexibilitat, seguint les pautes recomanades, i s’intenta que repeteixin de verdures i fruita primer, però si l’infant no vol, poden repetir del segon plat.

Des de la Comissió de Menjador s’intenta educar en alimentació saludable i es recorda que no s’obliga a menjar als infants.

La Comissió de Menjador vol fer èmfasi en que els membres que la formen són famílies del centre i necessiten el recolzament de la resta de famílies per tal de dur a terme la feina que fan. Si les famílies teniu dubtes, els podeu traslladar a la Coordinadora de Cet10 i ella ho traslladarà a la Comissió de Menjador.

Els menús s’intenta que estiguin molt ben explicats i, entre altres, pretenen ajudar a lluitar contra la creixent obesitat infantil.

Mónica Esteban (Coordinadora de Monitoratge Cet10)

  • Dilluns i dimecres de 9h a 11:30h

En cas necessari és possible demanar cita dimarts i dijous a la tarda de 16h a 17:30h. Per poder concretar una consulta, s’ha de demanar cita prèvia través del següent correu: mesteban@cet10.com  

Jose Tapias (Tècnic Administració AFA)

  • Dimarts i dijous de 9h a 13h

Per poder concretar una consulta, s’ha de demanar cita prèvia través del següent correu: serveis@ampajoanmirobcn.cat

Comissió de Menjador i Junta Directiva