INGREDIENTS
400g de llentia vermella partida
1 dent d’all
1 porro
1 ceba dolça
1 albergínia 
1 carabassó
1 pastanaga
400g tomàquet natural triturat
3-4 fulles d’alfàbrega
barreja de formatges per gratinar (edam, gouda, cheddar…)
oli d’oliva verge extra
sal

PREPARACIÓ
Rentem les llenties i les bullim durant 8-10 minuts, les colem i els tallem la cocció amb aigua freda (depenent de la marca de llenties, el temps de cocció pot variar). En una paella amb oli d’oliva calent sofregim les verdures fins que estiguin daurades. Afegim el tomàquet triturat i una mica de sal. Quan el sofregit hagi reduït, afegim l’alfàbrega, que prèviament hem triturat amb l’all i oli d’oliva verge, i la llentia vermella. Deixem coure un parell de minuts i ho posem en una safata de forn, cobrim amb el formatge ratllat i gratinem.

Si la vols imprimir, clica aquí.