Benvolgudes famílies,

Com heu pogut comprovar, ja tenim un nou logotip de l’associació. Com hi hem arribat?

A l’Assemblea del 18 d’octubre de 2023 es van sotmetre a votació i van ser aprovats els nous estatuts de l’associació on un dels aspectes rellevants és que es formalitza el canvi de nom de AMPA (associació de mares i pares) a AFA (associació de famílies).

A la mateixa Assemblea, les famílies assistents van decidir per unanimitat, fer una crida a totes famílies de l’escola per fer propostes de logotips i elaborar unes bases per decidir com participar i com triar finalment el logotip definitiu. En la mateixa assemblea es decideix que els nens i nenes de l’escola siguin qui votin pel seu logotip preferit entre les opcions presentades.

Al mes de desembre de 2023 es va publicar a la web de l’AFA la crida a les famílies a presentar logotips i les bases de com fer-ho. A continuació també es va publicar la informació als butlletins mensuals, com a notícia destacada, els mesos de gener, febrer i març.

Finalment es presenten 3 propostes. Una que no complia amb els requisits tècnics requerits:

I dues que van ser les que es van passar als infants a votació.

El 22 d’abril es va fer arribar a la Coordinadora de Monitoratge de Cet10 els dos logos. Per a que els infant poguessin escollir entre més de dues opcions, es van presentar 6 imatges, que eren els dos logos en color i una proposta de favicon (la icona o símbol que acompanya una URL als navegadors d’internet o el botó d’una APP a la pantalla del telèfon mòbil) i després les tres imatges anteriors en format de blanc i negre.

La Coordinadora de Monitoratge havia de passar els resultats de l’elecció dels infants abans del dia 30 d’abril, on tindria lloc la reunió de l’AFA on es presentaria el nou logo. La Coordinadora de Monitoratge va decidir projectar els logos a les classes i demanar votació a mà alçada. Abans de la reunió de l’AFA del 30 d’abril es va comunicar que faltaven algunes classes per votar, però que donat que la diferència entre la primera i la segona opció ja superava els 120 vots de diferència, encara que es passés a votació ja no variaria els resultats.

Alguns exemples de votació van ser els següents:

I el resultat final:

Amb el canvi de logotip finalitzem un procés de canvi d’estatuts i de canvi de nom de l’associació. Ara només quedarà, properament, canviar la url i els correus corporatius per a que també hi consti en canvi d’AMPA a AFA. Actualment ja disposem dels dominis afajoanmiro.cat i afajoanmiro.com, pel que el canvi segurament el podrem fer durant els propers mesos.

Si necessiteu el nou logo de l’AFA, el podeu demanar a la Junta Directiva de l’AFA o a través del correu serveis@ampajoanmirobcn.cat

Junta de l’AFA