Hola famílies,

Novament sumem UN ALTRE RETARD en l’inici de les obres de pacificació del tram del carrer d’Entença de davant de la nostra escola. Ens van dir que el projecte provisional estaria fet al estiu i després que estaria fet al gener. BIMSA (l’empresa pública que gestiona l’obra) ens va avisar per mail que hi ha hagut problemes amb l’adjudicació de l‘obra i ens diu que hi ha un nou retard. Parlen del mes de març. El regidor de l’Ajuntament de Barcelona de la zona de l’Eixample també ens ha contactat per dir-nos que intentaran que estigui fet per a meitats de febrer, però no tenim cap garantia oficial de que així sigui. En tot cas, nou retard…

Tenim la impressió de que no hi ha voluntat política per dur a terme l’obra. Sentim molta decepció perquè vam guanyar els pressupostos participatius de l’ajuntament l’any 2021, però des de la Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament no han deixat de posar pegues.

Ara mateix el tram més afectat del carrer d’Entença és el de davant de l’escola Joan Miró. Cada dia hi passen més de 26.000 vehicles per davant de l‘escola i és insostenible, des d’un punt de vista de SEGURETAT VIAL (entrades i sortides de l’escola), de SOROLL (a les aules que donen al carrer d’Entença costa escoltar a les mestres) i de CONTAMINACIÓ.

Ens estan endarrerint una i una altra vegada la urbanització provisional i tot son problemes: Què passarà quan calgui fer la intervenció definitiva?

Realment podem confiar que es faci l’obra de pacificació abans que s’acabi l’actual mandat de l’equip de govern de l’Ajuntament?

Les entitats impulsores de “PACIFIQUEM ELS ENTORNS ESCOLARS DEL CARRER ENTENÇA”, l’AMPA Joan Miró, l’AFI Entença, l’AFA Xirinacs, la Llar d’Infants Àgora i l’AVV de l’Esquerra de l’Eixample, han emès avui el següent comunicat de premsa amb el títol:

SUMEM UN NOU RETARD. VOLEM LA PACIFICACIÓ DEL CARRER D’ENTENÇA JA!

Les entitats impulsores de “Pacifiquem els entorns escolars del carrer d’Entença” denunciem una vegada més la manca de voluntat política per eliminar un carril de circulació del carrer d’Entença, un projecte que va sortir escollit als Pressupostos Participatius.

L’Ajuntament va prometre als centres educatius i l’AV de l’Esquerra de l’Eixample una primera fase de pacificació provisional aquest mes de gener, que ara posposa. Estem farts de retards i mentides: exigim la pacificació definitiva del carrer Entença JA!

L’Ajuntament de Barcelona ha tornat a posposar la pacificació provisional del carrer d’Entença, en el tram que va de la Gran Via de les Corts Catalanes a l’Avinguda Roma. Segons ens ha fet saber BIMSA, els treballs s’ajornen un cop més. Sumem doncs un nou retard. N’estem ben tips de que s’ignori la salut i seguretat dels nostres infants, és per això que volem deixar clar que:

  • Hi ha una manca de voluntat política per dur a terme aquest projecte. Les famílies pensem que, des del primer moment, les obres no han estat ben vistes per Mobilitat ni prioritàries per l’Ajuntament. S’han anat posposant fins a finals del mandat, amb canvis no consensuats respecte a la proposta original.
  • Com a promotors de la iniciativa creiem que no es vol eliminar aquest carril de circulació del carrer d’Entença. S’està jugant amb el benestar dels les criatures a la vegada que ens fan perdre temps. Un projecte seleccionat als Pressupostos Participatius, votat pels ciutadans, no hauria de dependre de la falta de voluntat política.
  • Les entitats promotores del projecte vam fer un manifest conjunt el passat mes de novembre denun-ciant que el projecte provisional pensat per al carrer d’Entença no s’adeia amb el que havíem presentat i s’havia escollit. Després del ressò als mitjans, l’Ajuntament es va afanyar a convocar-nos a una reunió per pactar el calendari d’obres i explicar millor el projecte. Se’ns va retreure, llavors, «haver fet massa soroll» i ens van prometre que els treballs començarien al gener. Ens van enganyar, de nou.
  • Se’ns va explicar que la licitació del projecte provisional estava a punt d’arribar i que a principis de 2023 tot estaria llest per començar les obres. Però, ara, BIMSA argumenta que hi ha hagut problemes amb l’adjudicació de l’obra i això retarda aquesta data. Des del districte de l’Eixample se’ns promet que les obres començaran el més ràpid possible però no hi ha cap confirmació oficial al respecte. A qui ens hem de creure?
  • Hi ha trams d’Entença on la pacificació ja no pot esperar més. És el cas de l’entorn de l’escola Joan Miró on cada dia hi passen 26.000 vehicles que fan que sigui un espai insegur pels infants i molt contaminat, tant pel que fa a pol·lució com al soroll.
  • Si el projecte provisional es posposa i el definitiu ha de posar-se en marxa a l’abril… Quin sentit té fer l’obra provisional? El projecte definitiu es pot assegurar més enllà de les eleccions?

Com a promotors, ens sentim profundament decebuts i farts de retards i mentides. La pacificació del carrer d’Entença ja hauria d’estar acabada i, en canvi, ens trobem amb entrebancs continus. La pacificació d’Entença s’ha de fer JA.