Aquest de mes de novembre, des del temps de migdia hem dedicat una sessió per curs a una proposta relacionada amb l’alimentació.


L’alimentació saludable és essencial pel creixement i el desenvolupament dels infants. És important que els nens i nenes adquireixen hàbits alimentaris des de petits, ja que aquests hàbits els acompanyaran al llarg de la seva vida.


El menjador escolar és una oportunitat per promoure i acompanyar als infants en aprendre aquests hàbits.

Aquest mes de novembre els grups de l’escola han fet les següents propostes en els tallers d’alimentació:

Els grups d’I4 i d’I5 han tastat un dels aliments de temporada, com és la carabassa. Els infants han experimentat amb els diferents sentits, l’han tastat, l’han olorat, l’han tocat i l’han observat per poder-la dibuixar.

Les classes de 1r, els Juliverts i les Farigoles, han parlat sobre les fruites. A banda, han fet un collage amb aquella fruita que cada infant ha escollit.

Les Cintes i les Mentes del curs de 2n han fet un taller sobre els aliments de les diferents cultures i tradicions on molts dels infants han participat per aportar idees i coneixements sobre les seves cultures.

Els grups de 3r, Mediterrani i Carib, van crear el joc del memori des de zero a l’octubre, dibuixant diferents fruites i hortalisses, i aquest mes han jugat amb ell plegats.

Les classes de 4t, Tibidabo i Montjuïc, han parlat de les fruites i hortalisses de temporada, així com de les botigues on es venen els diferents aliments a través del suport audiovisual.

Les classes de , Tòquio i Lisboa, han fet una visita a l’hort, on han parlat de les fruites i verdures de temporada i han presentat els pròxims tallers dels següents mesos: El menjar saludable i 1rs auxilis.

La proposta d’alimentació per a l’alumnat de ha estat fer un taller on a través dels sentits on han descobert espècies i salses.

Mònica Esteban

Coordinadora Temps de Migdia (CET10)