Smartphones i adolescència: s’emprèn una iniciativa ciutadana per regular el seu ús i neix la Comissió Digital a Joan Miró

Neix la Comissió Digital de Joan Miró amb el propòsit de canalitzar les inquietuds de la comunitat educativa entorn l’ús dels telèfons mòbils entre infants i adolescents i per debatre totes aquelles preocupacions que puguin sortir de la introducció de pantalles a l’aula. En aquest sentit, la Comissió Digital es fa eco i comparteix la preocupació creixent entre famílies dels possibles danys cognitius i en el desenvolupament de la personalitat que es deriven de la tinença d’smarthpones entre infants i adolescents.


Com a primera acció, us compartim aquesta enquesta anònima i voluntària realitzada per la plataforma Adolescència Lliure de Mòbil per copsar quines són les opinions i apropament sobre la qüestió entre les famílies de l’Eixample i arreu de Catalunya. Es volen recollir totes les opinions i sentir de les famílies de cada escola i institut del districte. L’enquesta es tancarà el 15 de desembre. Us agrairíem molt que la completéssiu: és ràpida i ens servirà per saber quin és l’estat d’opinió a Joan Miró com a la resta de centres educatius del districte i per saber si hi hauria consens o no per fer un pacte social entre famílies per endarrerir el lliurament d’smartphones als infants. Segons dades de l’institut de la Infància i Adolescència, el 47, 5 % d’infants entre 10 i 11 anys de la ciutat de Barcelona tenen telèfon propi amb connexió a internet i un 41% d’aquests el fa servir sense límits a casa.

Participa de l’enquesta CLICANT AQUÍ

Els resultats de l’enquesta anònima us els farem arribar tan aviat com puguem i tinguem el vist-i-plau.

En aquest sentit, la Comissió Digital vol treballar – conjuntament amb la recent iniciativa ciutadana Adolescència Lliure de Mòbil- per intentar endarrerir el lliurament de telèfons amb internet als nostres fills. Creiem bàsic també fer xerrades per la conscienciació dels danys derivats de l’abús de pantalles, i oferir recursos per la regulació de la sobreexposició a aquestes. De moment la primera xerrada que tindrem a l’Escola Joan Miró serà la de la pedagoga i formadora en evitar l’ús de pantalles (0-3 anys) Anna Ramis el 14 de desembre. Us en donarem més detalls pròximament!
Gràcies per la col·laboració en l’enquesta!

Comissió Digital