L’AFA actualment s’organitza en grups de treball permanents que s’anomenen Comissions. Cada comissió té uns objectius i projectes definits. I sempre són necessàries més persones per poder fer més coses! Us les presentem cada una en aquest espai. Si vols col·laborar-hi, no dubtis a contactar amb l’AFA a través del correu serveis@ampajoanmirobcn.cat

Comissió de menjador

Des de la Comissió de Menjador coordinem i gestionem:

LA CUINA
On s’elaboren els menús dels nostres infants.

Objectius:

 • Fer uns menús saludables, equilibrats, variats i de qualitat.
 • Introduir menús alternatius per al·lèrgies o intoleràncies alimentaries.
 • Anar actualitzant les receptes i la metodologia de treball per tal d’evitar el malbaratament d’aliments.
 • Prioritzar els productes ecològics i de proximitat.

MONITORATGE
Els monitors i monitores acompanyen als infants durant l’hora del dinar. Després, gestionen el temps de lleure fent tallers i activitats. També els acompanyen en el moment de l’acollida al matí.

Aquest servei, a partir del curs 2022-23 l’AFA el subcontracta a l’empresa CET10.

Objectius:

 • Treballar de forma conjunta amb la cuina en la introducció de nous aliments i menús.
 • Organitzar i proposar tallers per als infants durant el temps de migdia.
 • Tenir una comunicació fluida amb les famílies per explicar el que es fa durant l’espai migdia.

Comissió d’extraescolars

Objectius:

 • Vetllar pel bon funcionament de les activitats extraescolars actuals:
  • Tenir accés a tota la informació necessària per poder portar a terme aquest objectiu.
  • Millorar el canal d’informació amb l’AEE
  • Establir un punt de contacte amb les famílies per aportar millores, noves propostes, problemes que puguin sorgir etc.
 • Ampliar i/o adaptar l’actual oferta d’extraescolars:
  • Introduir noves activitats fora de l’àmbit esportiu
  • Ampliar l’oferta a tots els cursos i nivells
  • Tallers o activitats en família (entre setmana o cap de setmana)
  • Activitats “extraescolars” per a famílies

Comissió de Convivència

La comissió de convivència és una comissió mixta conformada per famílies de l’AMPA i membres del Consell escolar. L’objectiu és dur a terme accions que fomentin el respecte en la diferència de tots els infants de l’escola, independentment del seu gènere, origen o capacitats.

Els tres eixos de treball de la comissió són:

 • Millorar l’acollida de les famílies nouvingudes i afavorir la seva participació en tots els àmbits de l’escola.
 • Donar suport a les famílies dels alumnes amb necessitats educatives especials.
 • Desenvolupar nous projectes de coeducació i educació emocional a l’escola per a famílies.

Vols que els infants creixin en un entorn de respecte i igualtat? Creus que la diversitat enriqueix l’experiència educativa? La comissió de convivència et necessita! Si vols, col·laborar amb nosaltres.

Comissió de Festes i Participació

La Comissió de Festes i Participació s’encarrega d’organitzar les diferents festes que es fan a l’escola així com la participació dels gegants en diferents festes populars. Aquelles famílies, pares i mares que us hi vulgueu involucrar i formar-ne part, sou benvingudes. I així entre totes i tots definir les festes que volem per a la nostra escola.

Comissió de Relacions Externes

Què fem?
Relacions amb les entitats de barri amb projectes interessants:

Revolta escolar, entitat que vetlla per tal de crear entorns sans pels nostres infants, pacificació dels entorns escolars, adaptar les escoles al canvi climatic, promocionar el bicibus, y coordinar els talls de carrer.

Cami Amic,  agrupació d’AFAs, AMPAs i entitats del barri que fem força comú – projecte actual Bicibus, seguim amb la Superilla, Eixos Verds i projectes guanyadors als Pressupostos Participatius (com el de l’ AMPA per la pacificació del carret d’Entença).

– Reclamem actuar front el canvi climàtic que pateixen els nostres infants a diari a les aules.

– Relacions de cooperació amb la resta d’AMPAs, AFAs i AFIs de l’Eixample

Relacions amb Entitats del barri com l’AVVEE (Associació de veïns i veïnes de l’Esquerra de l’Eixample), Eixample Respira, Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya, etc.

✍️ Apunta’t a la Comissió de Relacions Externes. Totes les famílies hi sou benvingudes.

Comissió de Comunicació

La comissió de comunicació té com a objectiu treballar per fer arribar a les famílies tota la informació sobre l’actualitat de l’AFA, de l’escola o del barri.

És per això que des de ja fa uns anys, s’estan treballant diversos projectes enfocats a assolir aquest objectiu:

 • Web de l’AFA: la web de l’AFA és l’espai on les famílies podem trobar tota la informació que ens pot ser útil o d’interès.
 • REVISTA MIROSCOPI: publicació (dos cops a l’any) en paper on podem trobar articles, entrevistes i cròniques del que anem vivint a l’escola i també espais reservats a les aportacions dels nens i nenes. A part de ser un canal de comunicació, el Miroscopi vol ser també un espai de reflexió i participació per a tothom.
 • Newsletter de l’AFA: comunicació per email que s’envia una vegada al mes, amb tot allò que des de l’AMPA pensem que pot aportar valor a les famílies: el menú, calendari d’activitats, informacions de les comissions, etc.
 • Canal WhatsApp: a través de l’estructura de Delegats i delegades de cada classe <–> Coordinació de delegades <–> Junta. És un canal bidireccional que permet arribar a les famílies amb immediatesa i agilitat.  L’AMPA te publicades unes recomanacions d’ús per als grups de WhatsApp de l’escola (veure clicant aquí)

Totes les famílies que pugueu col·laborar en l’actualització de la informació de la web o de l’edició o de la maquetació de la revista sou benvingudes.

Comissió de Gegants

L’escola Joan Miró compta des de finals dels anys 90 amb dos gegants que són l’emblema de l’escola: la lluna i l’estel. Estan inspirats en figures de Joan Miró. La lluna, per exemple, és una rèplica de la ‘Dona i l’ocell’, l’escultura que trobem al parc del costat de l’escola. Amb els anys s’hi han anat afegint personatges: hi ha tres capgrossos mironins i algunes cuques on s’hi col·loquen els infants més petits.

Tot i que en un origen els gegants de l’escola estaven pensats perquè fossin els propis alumnes qui els portessin, són de gran format i actualment són els pares i mares els qui s’encarreguen de dur-los a les cercaviles i a les ballades de gegants. La resta de figures les porten els més petits i tothom hi és convidat.

On participem:

– Festa Major de l’Eixample Esquerra
– Festa Major de Sant Antoni
– Trobada de gegantons escolars de l’Eixample

Si us agrada la cultura popular i que els vostres infants participin activament d’activitats relacionades amb l’escola, apunteu-vos a aquesta comissió!

Comissió Digital

La Comissió Digital de l’Escola Joan Miró té el propòsit de canalitzar les inquietuds de la comunitat educativa entorn l’ús dels telèfons mòbils entre infants i adolescents i per debatre totes aquelles preocupacions que puguin sortir de la introducció de pantalles a l’aula. En aquest sentit, la Comissió Digital es fa eco i comparteix la preocupació creixent entre famílies dels possibles danys cognitius i en el desenvolupament de la personalitat que es deriven de la tinença d’smarthpones entre infants i adolescents.

Delegats i delegades de Classe

Els delegats i delegades de classe tenen principalment 3 funcions:

 • Transmetre les informacions que la Junta o les Comissiona de l’AFA consideren importants fer-les arribar a la resta de les famílies de l’escola.
 • Recollir les inquietuds, propostes, dubtes o suggeriments dels grups per redirigir-les a la Junta de l’AFA, a la Direcció de l’Escola, a la Coordinació de Menjador o a qui correspongui.
 • Fomentar i dinamitzar la participació de les famílies del curs en les activitats i festes que s’organitzen des de l’AFA.

La principal via de comunicació de delegats i delegades (que no la única) són els grups de WhatsApp de classe. L’AFA te publicades unes recomanacions d’ús per als grups de WhatsApp de l’escola (veure clicant aquí)

Si us voleu posar en contacte amb alguna de les Comissions o teniu algun dubte al respecte, podeu enviar un correu a serveis@ampajoanmirobcn.cat