Aquest curs 2023-2024, l’equip de temps de migdia ha començat aquest setembre amb moltes ganes, iniciant el curs amb l’esmorzar comunitari amb tots/es els membres de l’escola i realitzant les reunions monitoratge-tutors/es.

L’inici de curs amb els infants l’hem començat el dia 6 de setembre, així com s’han iniciat les propostes d’activitats de temps de migdia que les monitores i els monitors ofereixen diàriament als infants durant el temps de lleure.

Els grup classe d’I3, les moreres i els plataners han començat el temps de migdia uns dies més tard, després de l’adaptació. Aquest enfocament té coma objectiu proporcionar una experiència de migdiada més còmoda i adaptada pels infants d’I3.

Els infants d’I3 dinen al seu propi menjador, asseguts en petites taules rodones de 4-5 infants, barrejats amb els nenes i nenes de les dues classes. Després de dinar, marxen a la sala de psicomotricitat, on estan col·locats els llitets per poder fer la migdiada.

Les següents fotografies son una mostra d’algunes de les activitats que els nens i nenes han gaudit aquest mes de setembre.

Els grups d’I4 i d’I5 han jugat al jocs de les pinces i han realitzat un circuit psicomotriu amb diferents espais promovent el desenvolupament de les seves habilitats motores i cognitives, així com proporcionant un espai divertit i interactiu.

Els monitors/es de 1r, Farigola i Julivert, han preparat diferents propostes d’espais de circ pels infants. Aquest espai permet als infants moure’s lliurement i explorar les diferents atraccions que han preparat amb entusiasme: Els diàbolos, els cercles, els plats xinesos i els carioques. Aquesta experiència desenvolupa les habilitats físiques, així com també, l’expressió i confiança, ensenyant la importància de la pràctica i  la perseverança.

A través del joc del Pitxi, els infants de 2n no només han demostrat que s’ho passen molt bé, sinó que adquireixen habilitats socials, emocionals i cognitives essencials. Aquesta activitat ha creat un espai on la diversió i l’aprenentatge s’uneixen.

Els infants de tercer curs han participat a diverses activitats demostrant que poden combinar la seva passió per l’esport amb la seva creativitat, jugant a hoquei i fent polseres. Aquesta combinació d’activitats demostra ser pels nens/es una manera de desenvolupar diverses habilitats i gaudir d’un equilibri saludable entre l’activitat física i l’artesania.

Els grups de 4t, Tibidabo i Montjuïc, han realitzat una activitat creativa que els ha permès explorar quin animals els representa. Aquesta activitat els ha convidat a reflexionar sobre les característiques dels animals i a triar aquell que millor els representa.

Els nens i nenes de cinquè i sisè curs han gaudit de l’oportunitat de participar en l’esport del handbol, un esport que és emocionant, ràpid i fomenta la cooperació i l’habilitat. És una excel·lent manera d’aprendre valors importants mentre es manté una vida saludable.

A més a més, els dos cursos de cicle superior han dedicat 45 minuts, tres dies a la setmana, al temps d’estudi. Un apràctica que fomenta la seva autonomia, millora els seus hàbits d’estudi i desenvolupa la concentració.

Mònica Esteban

Coordinadora Temps de Migdia (CET10)