Com moltes de vosaltres ja sabeu, des de la Comissió de Convivència i la Comissió de Relacions Externes de l’AFA Joan Miró estem fent seguiment de les reivindicacions en suport de Palestina amb la participació al grup de Whatsapp de la Coordinadora de famílies per Palestina. Clica aquí si vols unir-te al grup de Whatsapp

Es tracta d’un grup creat a mitjans de novembre del 2023, que té per finalitat coordinar les diferents iniciatives que van sorgint i fer-ne difusió.

Fins al moment, a part de donar suport a les manifestacions i fer difusió de la informació sobre Palestina a les xarxes, es va enviar una carta amb Conselleria d’Educació amb el suport de l’aFFaC. 

Properes accions

El dimecres 17 d’abril a les 17.30 l’AFA de l’escola Xirinacs organitza una xerrada per parlar sobre la necessitat d’abordar els conflictes bèl·lics i les seves conseqüències des de la comunitat educativa.

⚠️ Cal inscripció prèvia per poder calcular l’aforament. Apunteu-vos en aquest enllaç: https://forms.gle/WEDa3TnZ7tt76UH2A

Properes accions

Properes accions

El dia 20 d’abril tornem a sortir al carrer en una nova mobilització estatal per a aturar el genocidi a Palestina, exigir la llibertat de les persones palestines empresonades i la fi al comerç d’armes i a les relacions amb Israel.

La trobada tindrà lloc a les 17h, als Jardinets de Gràcia (Passeig de Gràcia amb Diagonal) de Barcelona.

Uneix-te i signa la petició de CEA(R), Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat

Signa aquí per dir alt i clar: NO AL GENOCIDI A GAZA

Els objectius mai no poden ser els hospitals, mai poden ser les persones refugiades i mai no pot ser la població civil. Dos terços de la població de la Franja són persones refugiades palestines que ja havien hagut de fugir i el 80% de la població depenia de l’ajuda humanitària.

I sense aigua, sense aliments i sense els subministraments més essencials, la situació humanitària és insostenible. Segueixen els bombardejos, segueixen creixent les víctimes i segueixen les evacuacions cap al Sud de la Franja. Per això, a CEAR demanen la fi de la violència i l’activació de corredors humanitaris perquè l’ajuda hi pugui entrar. Tots els suports es presentaran al Ministeri de la Presidència.

  • Cartes pels infants de Palestina

El grup de Famílies per la Pau ha engegat una proposta per Palestina per a què els infants els escriguin cartes. Us compartim el cartell informatiu en 4 llengües.

  • Carta per a institucions de l’Estat espanyol

Davant la immobilitat de les institucions de l’Estat espanyol a ajudar a evacuar a persones palestines de la Franja de Gaza i de recolzar-les al arribar, des de la Coalició Prou Complicitat amb Israel i la Comunitat Palestina de Catalunya hem escrit aquesta carta, de la qual volem intentar aconseguir el màxim de suports d’organitzacions i col·lectius per tal de pressionar a les institucions de l’Estat espanyol, la Generalitat de Catalunya i ajuntaments per a que cadascuna d’aquestes institucions en base a les seves competències es responsabilitzi en les tasques d’acollida i refugi i protecció de la vida de les persones palestines que de Gaza.

La podeu llegir i firmar clicant aquí.

Més materials

Podeu consultar els materials que es va produir fins ara aquí

Xarxes socials

Twitter: Famílies per la pau (@FamiliesPau) / X (twitter.com)

Altres perfils:

ProuComplicitat #AturemElGenocidi (@proucomplicitat) / X (twitter.com)

Accions ja realitzades

El diumenge 25 de febrer a les 12h al jardinets de Gràcia es va convocar una MANIFESTACIÓ per defensar els drets humans. Per dir prou amb el genocidi de Palestina. (Hi ha moltes ciutats convocades).

El dissabte 16 de març, de 10h a 17h es va organitzat en un pati exterior molt agradable, cedit per la Fundación Menonita, a Horta-Guinardó (Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 28 de Barcelona) un Mercadillo solidari per Palestina amb l’objectiu de fer una trobada per a tots els que estimem i defensem Palestina i, alhora, poder treure diners que donarem a la UNRWA. Es van fer donacions i a més hi va haver activitats de música, poesia, activitats per a nens.