Com moltes de vosaltres ja sabeu, des de la Comissió de Convivència i la Comissió de Relacions Externes de l’AFA Joan Miró estem fent seguiment de les reivindicacions en suport de Palestina amb la participació al grup de Whatsapp de la Coordinadora de famílies per Palestina. Clica aquí si vols unir-te al grup de Whatsapp

Es tracta d’un grup creat a mitjans de novembre del 2023, que té per finalitat coordinar les diferents iniciatives que van sorgint i fer-ne difusió.

Fins al moment, a part de donar suport a les manifestacions i fer difusió de la informació sobre Palestina a les xarxes, es va enviar una carta amb Conselleria d’Educació amb el suport de l’aFFaC. 

Properes accions

➡️ Dissabte 18 de maig.

➡️ 17h passeig de gràcia /Diagonal

➡️ MANIFESTACIÓ PER PALESTINA

➡️ Continuem dient PROU AL GENOCIDI!

Les protestes NO S’ATUREN!

Per diu prou al silenci, comerç d’armes…. i en commemoració del NAKBA.
(El 15 de maig de 1948, l’exèrcit israelí expulsava per la força al poble palestí de les seves cases i terres, desplaçant-lo obligatòriament.)

Properes accions

L’acte de presentació a Barcelona del Manifest No a la militarització i no a la guerra, serà el dijous 23 de maig a les 12h, al Portal de la Pau, 2 (baixant les Rambles a la dreta) davant la Delegación del Ministerio de Defensa. (Metro Drassanes)

Els col·lectius signats del Manifest de Barcelona i rodalies el llegiran en roda de premsa oberta i amb la participació de tota la ciutadania que vulgui recolzar-lo. Tothom hi és convidat!

Tota la informació dels col·lectis signants, de les convocatòries i dels actes a www.nomilitarism.eu

Properes accions

Properes accions

SUPORT A LA FLOTILLA DE LA LLIBERTAT 2024

En els propers dies la Flotilla de la Llibertat salparà d’Istanbul amb l’objectiu de trencar el bloqueig que l’Estat d’Israel imposa sobre la Franja de Gaza des de fa 18 anys. Centenars d’activistes i observadors dels Drets Humans y professionals de la medicina de 40 nacionalitats embarcaran amb rumb cap a Gaza per fer arribar 5500 tones d’ajuda humanitària i intentar posar fi a la situació de fam imposada deliberadament pel govern de Netanyahu sobre els més de 2.3 milions d’habitants de la Franja de Gaza.
Gaza viu sota un setge criminal que l’ha convertida en la presó més gran del món a l’aire lliure.
Des del 7 d’octubre el govern de Netanyahu està cometen un genocidi a la franja de Gaza. Després de 6 mesos d’atacs indiscriminats, Israel ha assassinat a més de 35.000 persones, més de 14.000 infants, i hi ha més de 12.000 desapareguts i 71.000 ferits. El 70% de les àrees urbanes han estat destruïdes, milers de persones han estat detingudes i sotmeses a condicions infrahumanes i el ministre de seguretat amenaça avui en exterminarles.
Davant d’un bloqueig criminal i d’un genocidi retransmès en directe, la societat civil, les organitzacions i totes les persones del món no ens podem quedar aturades i hem de reclamar a les institucions que compleixin amb les seves obligacions i fer tot el possible per aturar la barbàrie.
La Flotilla de la Llibertat és avui una iniciativa més necessària que mai. Davant els actes de genocidi i la inoperància dels estats en la defensa dels Drets Humans cal mobilitzar i emprendre totes les iniciatives possibles per augmentar la pressió i aturar el Genocidi. La població palestina no pot esperar. Els atacs continuen cada dia i la situació de fam imposada és avui ja insoportable. Les mesures preliminars del Tribunal Internacional de Justicia ordenades contra Israel exigeixen que tothom posi de la seva part per a posar fi al genocidi que s’està produint a Gaza, inclòs l’accés sense
obstacles a l’ajuda vital. Mentre els nostres governs no liderin aquestes respostes humanitàries que es necessiten amb urgència, les persones amb consciència i les nostres organitzacions de base han d’actuar per a assumir el lideratge. No n’hi ha prou en denunciar les injustícies sinó que cal fer tot el possible per aturar-les. “Quan els governs fracassen, nosaltres naveguem!”.
El genocidi a Gaza amenaça avui un ordre basat en els principis del Dret Internacional, la defensa d’un món basat en les normes dels Drets Humans, la llibertat, la justícia i la igualtat està avui a les nostres mans.
Centenars de milers de persones hem sortit als carrers d’arreu del món, i seguirem alçant la veu cada dia, totes som passatgeres de terra de la Flotilla de la Llibertat, que exigim: aturar el genocidi, accés immediat i sense restriccions de l’ajuda humanitària a Gaza i posar fi al comerç d’armes amb Israel.

Clica aquí per signar

Uneix-te i signa la petició de CEA(R), Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat

Signa aquí per dir alt i clar: NO AL GENOCIDI A GAZA

Els objectius mai no poden ser els hospitals, mai poden ser les persones refugiades i mai no pot ser la població civil. Dos terços de la població de la Franja són persones refugiades palestines que ja havien hagut de fugir i el 80% de la població depenia de l’ajuda humanitària.

I sense aigua, sense aliments i sense els subministraments més essencials, la situació humanitària és insostenible. Segueixen els bombardejos, segueixen creixent les víctimes i segueixen les evacuacions cap al Sud de la Franja. Per això, a CEAR demanen la fi de la violència i l’activació de corredors humanitaris perquè l’ajuda hi pugui entrar. Tots els suports es presentaran al Ministeri de la Presidència.

  • Cartes pels infants de Palestina

El grup de Famílies per la Pau ha engegat una proposta per Palestina per a què els infants els escriguin cartes. Us compartim el cartell informatiu en 4 llengües.

  • Carta per a institucions de l’Estat espanyol

Davant la immobilitat de les institucions de l’Estat espanyol a ajudar a evacuar a persones palestines de la Franja de Gaza i de recolzar-les al arribar, des de la Coalició Prou Complicitat amb Israel i la Comunitat Palestina de Catalunya hem escrit aquesta carta, de la qual volem intentar aconseguir el màxim de suports d’organitzacions i col·lectius per tal de pressionar a les institucions de l’Estat espanyol, la Generalitat de Catalunya i ajuntaments per a que cadascuna d’aquestes institucions en base a les seves competències es responsabilitzi en les tasques d’acollida i refugi i protecció de la vida de les persones palestines que de Gaza.

La podeu llegir i firmar clicant aquí.

Més materials

Podeu consultar els materials que es va produir fins ara aquí

Xarxes socials

Twitter: Famílies per la pau (@FamiliesPau) / X (twitter.com)

Altres perfils:

ProuComplicitat #AturemElGenocidi (@proucomplicitat) / X (twitter.com)

Accions ja realitzades

El diumenge 25 de febrer a les 12h al jardinets de Gràcia es va convocar una MANIFESTACIÓ per defensar els drets humans. Per dir prou amb el genocidi de Palestina. (Hi ha moltes ciutats convocades).

El dissabte 16 de març, de 10h a 17h es va organitzat en un pati exterior molt agradable, cedit per la Fundación Menonita, a Horta-Guinardó (Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 28 de Barcelona) un Mercadillo solidari per Palestina amb l’objectiu de fer una trobada per a tots els que estimem i defensem Palestina i, alhora, poder treure diners que donarem a la UNRWA. Es van fer donacions i a més hi va haver activitats de música, poesia, activitats per a nens.