A finals de l’any passat es va constituir la Comissió de Benestar i Emergència Climàtica amb l’objectiu de proposar canvis a l’escola que ajudin a mitigar els efectes del canvi climàtic a l’escola.

Fins ara s’han plantejat 3 línies de treball en base a tres preguntes:

1- Quines accions podem fer famílies, mestres i la direcció des de l’escola?

2- Què podem fer des de l’escola, individualment, per a que el Consorci ens comenci a realitzar accions de millora? 

3- Què podem fer conjuntament les associacions de famílies de l’Eixample i de Barcelona, conjuntament davant del Consorci, perquè prioritzi les accions d’adequació climàtica de les escoles? 

Respecte al punt 1, hem iniciat trobades amb la Direcció de l’Escola per parlar de les possibles accions que, des de l’escola, podem iniciar. 

Respecte al punt 2, tant la nostra escola com altres escoles de l’Eixample han intentat contactar amb el Consorci per conèixer el pla d’actuacions, però totes hem rebut la mateixa resposta: o cap resposta o que ja hi estan treballant i que ja n’informaran a les direccions de les escoles.

Respecte al punt 3, el passat setembre ja es va difondre als mitjans de comunicació un manifest conjunt sobre l’emergència climàtica a les aules. Com que el Consorci no ha donat cap resposta al respecte, el passat divendres 24 de febrer, es va convocar una reunió amb altres AFAs de Barcelona i el 10 de març hi ha una altra reunió per decidir accions per fer reaccionar al Consorci. A més, l’AFFAC (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya) té prevista una reunió amb el Consorci per parlar-ne el proper 7 de març. 


Si també et preocupa el tema i et vols sumar a la Comissió de Benestar i Emergència Climàtica, tota ajuda serà ben rebuda. Us podeu afegir contactant amb Carlos Reyes o a través dels vostres delegats i delegades de classe

Comissió de Benestar i Emergència Climàtica